Vejce denně je zdravé a může pomoci při hubnutí.
Dlabu na nějakou fotodokumentaci, stejně mi foťák neukládá obrázky na kartu a dosud jsem nezjišťoval, je-li chyba v aparátu, nebo v kartě. Takže bez fotek, stejně byste na nich neviděli nic, co už v milonech jiných obrázků by nebylo na webu.
Udělejte si ho sami:
Nejsem samozřejmě žádný pekař, takhle to dělá "Kuchařka ze Svatojánu" a takhle se jí to osvědčilo, je možné a dokonce i velmi pravděpodobné, že odborník použije úplně jiný postup.
Recept vznikl modifikací receptu na pařížské rohlíčky. Základem byly u nich údajně vlašské ořechy, aspoň na nich tehdy Ex-celence trvala, které já zrovna moc nemusím, a tak jsem špekuloval, čím je zaměnit. Lískáče nebyly tak výrazné, aby to bylo nějak zajímavé, mandle k tomu neseděly vůbec a tak mě jednou napadlo využít pražené plody podzemnice olejné, ukecal jsem holky při pečení vánočního cukroví a bylo to ono. Jenže jak šel čas, došlo k dalším modifikacím, až z toho vznikly tyčinkám Snickers velmi vzdáleně podobné (polo)máčené arašídové sušenky.
Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.
Podle starých norem byly majonézy vaječné.
To vám žili gdysi na Valachách dvá zbojníci, Ondráš a Juráš. Valili si na kotároch tú svoju hlúpů stratégiju, gdy bohatým brali a chudým dávali až na nich také došlo.
Už sem to tu dával tolikrát, že to snad ani není třeba nejak dál rozvádět. Ale neco na sebe prásknu. Naprosto mňa pobláznila krajová, moravskoslezská kuchyňa a protože je to jídlo dobré, jednoduché a z domácích ingrediencí, chcu sa s vami rozdělit o pár receptíků, keré sem vyskúšal. A pravím znovu - vyskúšal a zařadíl do jídelníčka, néni to enem o tem, že sa to negde opíše a dělá sa ramenatý frajer.