valach-ostrawski: Nevím. Netuším totiž, co je to Menorka, když je mi to slovo povědomé a už jsem ho kdysi-kdesi slyšel - musím se zeptat strejdy Google.
valach-ostrawski: No dyť jsem říkal, že jsem to slyšel. Menorca - Baleárské ostrovy..
hospodynka: Šlehám elektricky, beru domácí vajíčka od kamarádky mojí kamarádky, mňamy mňam.
apok@lypsÍk: Já taky nevěděl, odkud pochází, ale mám vyzkoušeno, kde končívá... Tento pracovní postup jsem praktikoval, když jsem vlastnil slepice a olej byl za přijatelnou cenu. Ve výsledku jsem do vzorku majonézy rozmixoval nakrájenou cibuli a bývala čerstvá chutná tatarská omáčka, ovšem jen k aktuálnímu obědu, páč v ledničce do druhého dne zmíněná cibule zhořkne...
valach-ostrawski: Já místo cibule kyselou okurku, ta nezhořkne. Ale ještě se nestalo, že by snad zůstalo..
Jinak je majonéza takto vyrobená naprosto skvělým základem pro nejrůznější dresingy.
lentilka®sdeluje.cz: Taky už jsme ji doma dělali, podle návodu zde: http://www.cuketka.cz/?p=10078
Je to tam i s videjkem. Ale na salát ji koupím, protože ten se u nás dělá do vany a šmrdlat majonézu z 30 vajec a tří litrů oleje by mi jeblo.