Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.
Na jeden burger:
100-200 gramů masa (vepřové, drůbeží, králičí, jehněčí, případně směs) - pomelte na středním kotouči,
špetka soli, trocha majoránky, trocha pepře stroužek (nebo dva) česneku - podle chuti.
Na obalení těsto podle TOHOTO ČLÁNKU.
Maso pomelte, smíchejte se solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, nechejte chvilku v chladu odležet, potom z něj udělejte kouli nebo dvě - podle množství, zploštěte ji, obalte v bramborovém těstě a z obou stran opečte dozlatova. Servírujte v hamburgerové housce s přidaným kysaným zelím, hovada do toho naserou i kečup, tatarku a podobné blafy, ale zelí je naprosto dostačující, nebo to servírujte tak, jako jsem to udělal já na talíř. Přidal bych i trochu krájené sterilované papriky, ale nebyla k dispozici a v téhle variantě tomu můžete dát i ty blafy jako je kečup, hořčice nebo tatarka či jakýsi dresing podle vlastních představ - doporučil bych s česnekem.
Nechte si čvachtat. Teda, vlastně jsem chtěl říci - dobrou chuť.
RE: Valachův burger | inenaso | 25. 02. 2013 - 06:11 |
![]() |
valach-ostrawski | 25. 02. 2013 - 07:22 |
![]() |
inenaso | 25. 02. 2013 - 13:54 |
RE: Valachův burger | hospodynka | 25. 02. 2013 - 08:38 |
![]() |
valach-ostrawski | 25. 02. 2013 - 15:03 |
RE: Valachův burger | newold®blbne.cz | 25. 02. 2013 - 16:21 |
![]() |
valach-ostrawski | 26. 02. 2013 - 00:02 |
RE: Valachův burger | lentilka®sdeluje.cz | 26. 02. 2013 - 05:12 |