Valachův burger

25. únor 2013 | 00.05 |

Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.

Na jeden burger:
 
100-200 gramů masa (vepřové, drůbeží, králičí, jehněčí, případně směs) - pomelte na středním kotouči,
špetka soli, trocha majoránky, trocha pepře stroužek (nebo dva) česneku - podle chuti.

Na obalení těsto podle TOHOTO ČLÁNKU.

Maso pomelte, smíchejte se solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, nechejte chvilku v chladu odležet, potom z něj udělejte kouli nebo dvě - podle množství, zploštěte ji, obalte v bramborovém těstě a z obou stran opečte dozlatova. Servírujte v hamburgerové housce s přidaným kysaným zelím, hovada do toho naserou i kečup, tatarku a podobné blafy, ale zelí je naprosto dostačující, nebo to servírujte tak, jako jsem to udělal já na talíř. Přidal bych i trochu krájené sterilované papriky, ale nebyla k dispozici a v téhle variantě tomu můžete dát i ty blafy jako je kečup, hořčice nebo tatarka či jakýsi dresing podle vlastních představ - doporučil bych s česnekem.
 

Valach´s burger

Nechte si čvachtat. Teda, vlastně jsem chtěl říci - dobrou chuť.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Valachův burger inenaso 25. 02. 2013 - 06:11
RE(2x): Valachův burger valach-ostrawski 25. 02. 2013 - 07:22
RE(3x): Valachův burger inenaso 25. 02. 2013 - 13:54
RE: Valachův burger hospodynka 25. 02. 2013 - 08:38
RE(2x): Valachův burger valach-ostrawski 25. 02. 2013 - 15:03
RE: Valachův burger newold®blbne.cz 25. 02. 2013 - 16:21
RE(2x): Valachův burger valach-ostrawski 26. 02. 2013 - 00:02
RE: Valachův burger lentilka®sdeluje.cz 26. 02. 2013 - 05:12