inenaso: Máš stejný talíř jako my, koupila jsem ho ve slevě*smich* Ptám se, jak obalit v bramborovém těstě? (jsem hloupá, viď?)
valach-ostrawski: Já ten porcelán myslím nekoupil ve slevě, ale to není podstatné, líbil se mi i dceři, vzal jsem tudíž dva balíky, ať je toho dost i do myčky - samozřejmě, že to není originál cibulák, ale nějaká moderní napodobenina.
Proč hloupá? Já nad tímtéž uvažoval několik let, až jsem to VIDĚL na videu, kam vede odkaz na těsto. Hodně důležité je nastrouhání brambor na správném typu struhadla (na křen), dále to odvodnění strouhaných brambor a přidání HORKÉHO mléka do směsi brambor, vráceného škrobu a mouky; trošku to zhoustne. Trošku, ale dost na to, aby to jakž-takž drželo na povrchu. Načež dáte do těsta burger (nebo plátek masa), naplácáte na něj bramborák v rozumné vrstvě, podeberete ho a otočíte na pánev tou stranou s těstem dolů. No a nahoru potom naplácáte to, co případně chybí. Smažíte, otočíte, smažíte, podáváte. ;)
newold®blbne.cz: A kde je pivo? *nevi*
Tuhle porci bych jedla dva dny a 69 minut. V případě, že by na stole stálo orosené pivo.
Bez piva bych se do toho nepouštěla. Nemám žlučník. *uf*
valach-ostrawski: Já nejsem pivař, takže nějak nemůžu sloužit... Ale pokud si tuhle dobrotu uděláš, je pivo k jídlu jistě dobrá volba. *palec*
Zdání klame - a fotky lžou, ta porce zas tak velká není. :)
lentilka®sdeluje.cz: Já žlučník ještě mám. Takže na to jen koukám a ani si nezkouším PŘEDSTAVOVAT, že bych ochutnala... :D
Ale ostatním dobrou chuť! :)