Jak na chleba bez kvasnic

8. květen 2015 | 11.01 | rubrika: Vaříme s Valachem

Použitelný, jednoduchý způsob, jak upéci chléb bez kvásku či droždí a bez pekárny na chleba. Komentář v ruštině.

žádné komentáře | přidat komentář

Chleba bez pšenice

13. duben 2015 | 01.45 | rubrika: Vaříme s Valachem
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 34x

Smacznego.

29. květen 2014 | 10.54 | rubrika: Vaříme s Valachem

Nebojte se vajec.

5. duben 2014 | 14.55 | rubrika: Vaříme s Valachem

Vejce denně je zdravé a může pomoci při hubnutí.

Mana nebeská

10. březen 2014 | 00.00 | rubrika: Vaříme s Valachem

Dlabu na nějakou fotodokumentaci, stejně mi foťák neukládá obrázky na kartu a dosud jsem nezjišťoval, je-li chyba v aparátu, nebo v kartě. Takže bez fotek, stejně byste na nich neviděli nic, co už v milonech jiných obrázků by nebylo na webu.

komentáře (8) | přidat komentář | přečteno: 178x

Potřebujete kokosový olej?

8. březen 2014 | 08.46 | rubrika: Vaříme s Valachem

Udělejte si ho sami:

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 78x

Žitný kvásek

5. březen 2014 | 18.55 | rubrika: Vaříme s Valachem

Nejsem samozřejmě žádný pekař, takhle to dělá "Kuchařka ze Svatojánu" a takhle se jí to osvědčilo, je možné a dokonce i velmi pravděpodobné, že odborník použije úplně jiný postup.

komentáře (4) | přidat komentář | přečteno: 116x

Arašídové sušenky (polo)máčené

1. srpen 2013 | 01.05 | rubrika: Vaříme s Valachem

Recept vznikl modifikací receptu na pařížské rohlíčky. Základem byly u nich údajně vlašské ořechy, aspoň na nich tehdy Ex-celence trvala, které já zrovna moc nemusím, a tak jsem špekuloval, čím je zaměnit. Lískáče nebyly tak výrazné, aby to bylo nějak zajímavé, mandle k tomu neseděly vůbec a tak mě jednou napadlo využít pražené plody podzemnice olejné, ukecal jsem holky při pečení vánočního cukroví a bylo to ono. Jenže jak šel čas, došlo k dalším modifikacím, až z toho vznikly tyčinkám Snickers velmi vzdáleně podobné (polo)máčené arašídové sušenky.

Valachův burger

25. únor 2013 | 00.05 | rubrika: Vaříme s Valachem

Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.

komentáře (8) | přidat komentář | přečteno: 114x