Chleba bez pšenice

13. duben 2015 | 01.45 |

200g ľanovych semienok (lněných)
polievková lyžica ovsenych otrúb (ovesných)
polievková lyžica slnečnicovych (alebo tekvicových) semienok (nebo dýňových)
kávová lyžička soli
polovica kypriaceho prášku
2 kopcovité lyžice mäkkého tvarohu (izbovej teploty) (pokojové teploty)
3 lyžice olivového oleja
2 väčšie vajcia (izbovej teploty) (větší vejce)
1 dl vody

Ľanové semienka zomeliete najemno na kávovom mlynčeku alebo v mlynčeku (mixéri) na orechy.
Pridáte soľ, kypriaci prášok, ovsené ortruby a slnečnicové semienka.
Do premiešanej sypkej zmesy pridajte dve kopcovité lyžice mäkkého tvarohu, olivový olej a vajcia.
Podľa potreby prilejte asi deci vody... Tak, aby ste dosiahli husté jemné cestíčko, ktoré vyformujete do bochníka a dáte piecť.
Pečte 15 minút na 200 °C a potom ešte 30 minút pri teplote 180 °C .

Cesto sa nelepí, vymiešate ho lyžicou a bochník sa ľahko tvaruje. Je to rychle a jednoduché, vhodné aj pre začiatočníkov. 

Zdroj

Na vaše případné dotazy..
Ne, ještě jsem to nezkoušel. Jen jsem si sem odložil recept. Určitě do toho nebudu cpát otruby (ovesné slupky) a nejsem si jist, jestli i slunečnicová nebo dýňová semena. Taky olivový olej nejspíš nahradím slunečnicovým. Načež zvážím, zda a do jaké míry to půjde udělat v pekárně - a že to půjde, o tom nepochybuju. 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář