Inspirován Horstem z teleshoppingu, dovolil jsem si to, co jsem viděl u něj připravovat v rámci prezentace jakési zelenobílé pánve, posunout směrem k dokonalosti. Už třeba proto, že já neprezentuju pánev, ale předvádím, jak jsem skvělý kuchař. No dobře, skvělý třeba ne, ale rozhodně dost dobrý na to, aby se u mě nehladovělo a hlady neumíralo. Tak jdeme na to, uděláme si:
Valachovy pečené plněné papriky
Je to lacne, je to baj pry aj fajne - něvim, bo sem něpruboval, ale zrobim se to, bo je čas tak akurat.
... vy ste sa ně urodily na stromě. Co fčil s vama jak vás zezbírám? Do demijóna přijdete, vína nadělám.
Potřebovali jste někdy do "číny", případně k jinému účelu rýžové víno a nesehnali jste? Zkuste si ho prostě vyrobit.
Když se vám nechce moc patlat s večeří, udělejte si fazole. Já samozřejmě s masem, protože bez masa bych se prostě nenajedl. Receptík jednoduchý, jídlo jedlé - je to takový "staromládenecký" eintopf.
Stalo se módou sezóny nejen do nepravostí rázně tepat, ale rovněž se pochlubit jaký je kdo kuchař(ka) a prezentovat přátelům a potenciálním partnerům, zda a jaká je pravděpodobnost, že právě s tímto bloggerem neumře hlady.
"Zemňáky a zelé - živobytí celé", pravívali už naša stařenka, daj jí Pámbu nebe a věčnú slávu, a dodávali""a prasacko v chlévě."
Už je to celkem dlouho, co jsem se na těchto stránkách zabýval stavbou vysokých záhonů. A jako už je mým zvykem, záležitost jsem neuzavřel, protože bylo třeba získat první reálné a vlastní zkušenosti. Záhon těsně před dokončením, naplněný tlejícím materiálem, kompostem, ornicí a pocukrovaný substrátem vypadal tedy následovně:
Nechci psát o politice, takže kdo čeká optimistický rozbor situace u Svobodných, nechť se obrátí na Macháčka. Já bych rád trochu zavzpomínal na svůj krysí závod. Nevíte, co je to krysí závod? Tak to si nastudujte, nebo počkejte až někdy budu mít náladu o tom napsat. Dnes to nebude, dneska si chci povídat o některých příjemnostech kolem.