Článek Vychlastať idě fšecko

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Vychlastať idě fšecko

31. 05. 2011 - 20:42

lentilka®sdeluje.cz: Jo, vlastně, to jsem se chtěla zeptat už u toho třešňového receptu - píšeš roztok cukru ve vodě, ale pak spařit. Takže ten cukr v té vodě převařit?
Pokud jde o bezinky, radši si udělám kosmatice.

---
lentilka.sdeluje.cz

31. 05. 2011 - 21:46

valach-ostrawski: Ano a zalít horkým. Pochopilas to správně.

---
valach-ostrawski.pise.cz

31. 05. 2011 - 20:50

inenaso: Kdysi jsme dělávali z beziek takovou limonádu, bylo to docela dobrý. Jinak víno jen z višní, "to som jedenkrat urobila aj ja."

---
inenaso.pise.cz

31. 05. 2011 - 21:50

valach-ostrawski: 4 l vody, 50 dkg cukru, 6 velkých bezových květů, citron pokrájený na tenké plátky
Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přelijeme do velké sklenice na zavařování (ideální je nádoba o objemu pět litrů). Poté přidáme bezové květy, kolečka citronu (šťáva tím získá nejen krásnou barvu, ale bude i chutnější) a otvor zakryjeme plátýnkem, které ke sklenici upevníme provázkem.

Nádobu necháme týden v polostínu (měla by být v teple, ale ne na přímém slunci) a každý den zlehka promícháme obsah. Po sedmi dnech limonádu slijeme do sklenic nebo lahví a necháme uležet několik dní na chladném místě, nejlépe v lednici. Občas uvolníme uzávěr, aby mohly uniknout bublinky.

Nápoj podáváme vychlazený s kostkami ledu. Pozor, je lehce alkoholická.
Dobrou chuť.

---
valach-ostrawski.pise.cz

01. 06. 2011 - 07:17

inenaso: No vidíš, já už to dávno zapomněla, ty seš rozený alchymista,nebylo by špatný si to zopakovat, děti tomu říkaly šampus.-

---
inenaso.pise.cz