Rýžové víno

25. květen 2011 | 12.30 |

Potřebovali jste někdy do "číny", případně k jinému účelu rýžové víno a nesehnali jste? Zkuste si ho prostě vyrobit.

130g rýže
880ml vody
330g cukru
1/2 lusku vanilky
1/2 citronu
0,21 g živné soli pro kvasinky

Rýži přebereme, několikrát propláchneme ve studené vodě a po okapání vsypeme do kvasné nádoby. Zvlášť si připravíme roztok vody a cukru, který povaříme s vanilkou a po vychladnutí přidáme oloupaný rozdrcený citron bez jader, živnou sůl a vzklíčené (rozkvašené) kvasinky.
Tímto roztokem rýži přelijeme a ponecháme ji v nádobě uzavřené kvasnou zátkou vykvasit. Po stočení a ustátí plníme do lahví.

V létě lze pít vychlazené až na 5°C, v zimě teplé 43,5°C.
Dobrou chuť.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Rýžové víno hospodynka 25. 05. 2011 - 13:17
RE: Rýžové víno lentilka®sdeluje.cz 25. 05. 2011 - 14:37
RE(2x): Rýžové víno valach-ostrawski 25. 05. 2011 - 23:02
RE(3x): Rýžové víno lentilka®sdeluje.cz 26. 05. 2011 - 06:29
RE: Rýžové víno tygřička 25. 05. 2011 - 21:06
RE: Rýžové víno inenaso 25. 05. 2011 - 21:20
RE(2x): Rýžové víno valach-ostrawski 25. 05. 2011 - 23:03
RE: Rýžové víno inenaso 25. 05. 2011 - 21:21
RE: Rýžové víno ivana 25. 07. 2011 - 14:48
RE(2x): Rýžové víno valach-ostrawski 25. 07. 2011 - 22:22
RE(3x): Rýžové víno ivana 26. 07. 2011 - 09:32