Potřebovali jste někdy do "číny", případně k jinému účelu rýžové víno a nesehnali jste? Zkuste si ho prostě vyrobit.
130g rýže
880ml vody
330g cukru
1/2 lusku vanilky
1/2 citronu
0,21 g živné soli pro kvasinky
Rýži přebereme, několikrát propláchneme ve studené vodě a po okapání vsypeme do kvasné nádoby. Zvlášť si připravíme roztok vody a cukru, který povaříme s vanilkou a po vychladnutí přidáme oloupaný rozdrcený citron bez jader, živnou sůl a vzklíčené (rozkvašené) kvasinky.
Tímto roztokem rýži přelijeme a ponecháme ji v nádobě uzavřené kvasnou zátkou vykvasit. Po stočení a ustátí plníme do lahví.
V létě lze pít vychlazené až na 5°C, v zimě teplé 43,5°C.
Dobrou chuť.
RE: Rýžové víno | hospodynka | 25. 05. 2011 - 13:17 |
RE: Rýžové víno | lentilka®sdeluje.cz | 25. 05. 2011 - 14:37 |
![]() |
valach-ostrawski | 25. 05. 2011 - 23:02 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 26. 05. 2011 - 06:29 |
RE: Rýžové víno | tygřička | 25. 05. 2011 - 21:06 |
RE: Rýžové víno | inenaso | 25. 05. 2011 - 21:20 |
![]() |
valach-ostrawski | 25. 05. 2011 - 23:03 |
RE: Rýžové víno | inenaso | 25. 05. 2011 - 21:21 |
RE: Rýžové víno | ivana | 25. 07. 2011 - 14:48 |
![]() |
valach-ostrawski | 25. 07. 2011 - 22:22 |
![]() |
ivana | 26. 07. 2011 - 09:32 |