Stalo se módou sezóny nejen do nepravostí rázně tepat, ale rovněž se pochlubit jaký je kdo kuchař(ka) a prezentovat přátelům a potenciálním partnerům, zda a jaká je pravděpodobnost, že právě s tímto bloggerem neumře hlady. Úmyslně píšu s bloggerem, protože u děvčat a dam se jisté vlohy obvykle předpokládají. Ale ano přiznávám, existují výjimky.
Dnes tedy bašta ve formě rolovaného kuřete. Co k tomu budeme potřebovat? Kuře - čím větší, tím lépe se nám bude vykosťovat. Dobrou klobásku, několik natvrdo vařených vajec, pár plátků anglické slaniny, pár okurek podélně rozkrájených na čtvrtiny, hočici, sůl pepř. Jak už je u mne zvykem - přiměřeně.
Ptáka vykostíme - začneme řezem na prsou a za pomoci dlaní a nože odstraňujeme maso od kosti. Vykostíme i nohy a křídla tak, aby nám maso zůstalo na kůži celku kuřete. Kůže nám drží maso hezky pohromadě a tam, kde se nám podařilo udělat díru, zaplácneme ji plátkem masa z prsou.
Vykostěné kuře rozprostřeme, díry vyspravíme a celek posolíme, popepříme, namažeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Doprostřed seřadíme natvrdo vařená vejce - raději menší, která z jedné strany podepřeme klobáskou a z druhé nakrájenými okurkami.
Seženeme-li někoho, komu můžeme beztrestně nadávat, pokusíme se s jeho/její pomocí plát masa srolovat do potřebného tvaru. Slabší povahy výsledek svážou hrubou nití, silnější ho prostě jen sešpendlí.
Pečeme v troubě při nějakých 190°C po dobu cirka šedesáti minut, tu a tam podléváme výpekem. Po upečení necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší nebo škrcenou rýží.
Dobrou chuť.
RE: Co bude dnes dobrého? | jandy | 04. 03. 2011 - 23:09 |
RE: Co bude dnes dobrého? | hospodynka | 05. 03. 2011 - 15:27 |
RE: Co bude dnes dobrého? | lentilka®sdeluje.cz | 05. 03. 2011 - 19:27 |
![]() |
valach-ostrawski | 06. 03. 2011 - 08:20 |
![]() |
hospodynka | 07. 03. 2011 - 11:49 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 07. 03. 2011 - 13:07 |
RE: Co bude dnes dobrého? | jandy | 07. 03. 2011 - 11:54 |
![]() |
valach-ostrawski | 07. 03. 2011 - 12:33 |