Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.
Podle starých norem byly majonézy vaječné.
To vám žili gdysi na Valachách dvá zbojníci, Ondráš a Juráš. Valili si na kotároch tú svoju hlúpů stratégiju, gdy bohatým brali a chudým dávali až na nich také došlo.
Už sem to tu dával tolikrát, že to snad ani není třeba nejak dál rozvádět. Ale neco na sebe prásknu. Naprosto mňa pobláznila krajová, moravskoslezská kuchyňa a protože je to jídlo dobré, jednoduché a z domácích ingrediencí, chcu sa s vami rozdělit o pár receptíků, keré sem vyskúšal. A pravím znovu - vyskúšal a zařadíl do jídelníčka, néni to enem o tem, že sa to negde opíše a dělá sa ramenatý frajer.