valach-ostrawski: Já ten porcelán myslím nekoupil ve slevě, ale to není podstatné, líbil se mi i dceři, vzal jsem tudíž dva balíky, ať je toho dost i do myčky - samozřejmě, že to není originál cibulák, ale nějaká moderní napodobenina.
Proč hloupá? Já nad tímtéž uvažoval několik let, až jsem to VIDĚL na videu, kam vede odkaz na těsto. Hodně důležité je nastrouhání brambor na správném typu struhadla (na křen), dále to odvodnění strouhaných brambor a přidání HORKÉHO mléka do směsi brambor, vráceného škrobu a mouky; trošku to zhoustne. Trošku, ale dost na to, aby to jakž-takž drželo na povrchu. Načež dáte do těsta burger (nebo plátek masa), naplácáte na něj bramborák v rozumné vrstvě, podeberete ho a otočíte na pánev tou stranou s těstem dolů. No a nahoru potom naplácáte to, co případně chybí. Smažíte, otočíte, smažíte, podáváte.