Článek Pote, cosi si uvaříme

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Pote, cosi si uvaříme

18. 11. 2009 - 20:43

hospodynka: Dobrota.

---
hospodynka.pise.cz

19. 11. 2009 - 01:22

furie®blbne.cz: To je škoda psovi... I když ten tchýnin nic špatného nedostane a mnohdy se má lépe než majitelé

---
furie.blbne.cz

19. 11. 2009 - 07:50

newold®blbne.cz: Miluju halušky! Nikdo na světě je neumí tak výborně jako moje máma

---
newold.blbne.cz

19. 11. 2009 - 20:07

bublinkacz*: U nás v podkérkonoší to žereme takto :
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru).

Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.

K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce nakrájenou na kousky.

Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme. Nejlepší to je zapatlané dohromady

---
bublinkacz.pismenkuje.cz

20. 11. 2009 - 06:59

hospodynka: A tá chalupa je tvoja?

---
hospodynka.pise.cz

20. 11. 2009 - 11:04

valach*: Totok byla staříčkova dřevjanka, naši ogaři už ju před moc rokama prodali - myslím po smrti svojího taty (dědova bratra), ale eště stójí na Hrachovečku a bydlí sa v něj. Býl sem tam, je to nejaké tři roky.
Je zajímavé vidět pec, na kerém spávali můj dědeček, když byli eště malé ogara.
(Staříček=pradědeček)

---
dennapicu.pise.cz