Komentář, na který odpovídáte

19. 11. 2009 - 20:07
 

bublinkacz*: U nás v podkérkonoší to žereme takto :
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru).

Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.

K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce nakrájenou na kousky.

Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme. Nejlepší to je zapatlané dohromady

Vaše odpověď

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Pote, cosi si uvaříme