Komentář, na který odpovídáte

11. 03. 2014 - 10:46
 

valach-ostrawski: Drožďový chleba není chleba, ale buchta. Nebo koláč. Prostě to není ono, je to sladké. Kváskový chléb je jiná třída.
S kváskem začni v pátek, drž ho v teple a v pondělí můžeš péct - já to dal na radiátor a temperoval jsem místnost (radiátor měl asi 30°C). Je tu ještě možnost použít elektrickou troubu a nastavit ji na 30°. Jednou až dvakrát denně jsem to přikrmil moukou a vodou (mouka žitná, celozrnná - z kaufu), po třech dnech toho bylo hafo (plná sklenice 0,9 l).
Po vzoru Robinsona to půjde v létě, až budou venku tropy.
Jednodušeji by to s chlebem šlo, pokud máš pekárnu programovatelnou - těsto - 2 hodiny kynout - hodinu péct.
Myslím, že tenhle recept je maximálně jednoduchý. Ještě jednodušší se to dá udělat, když to někomu deleguješ a nestaráš se dál.

Vaše odpověď

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Mana nebeská