Jednoduše, rychle, efektivně a dnes s příchutí dušené vepřové plece na frankfurtský způsob. Slovo frankfurtský je samozřejmě nadsázka, protože to nemá s Frankfurtem nic společného. Prostě je v tom nakrájený párek. Und fertig.
Tyhle mňamózní blafy tvořím, když koupím balík masa, který rozporcovávám k dalšímu využití. Odřezky jinak nevyužitelné jsou základem pro docela dobrý oběd.
V kastrůlku osmažím cibulku, přidám odřezky plecka, nakrájený párek, posolím, popepřím a po zatáhnutí masa zaliju vroucí vodou a dusím do měkka. Před dokončením přidám jednu, nebo dvě kostky b(l)ujónu - jedno jakého, mám plechovou hubu, chutná mi to všechno stejně - podle množství šťávy a nakonec zahustím, obvykle bramborovým škrobem (Solamyl). Vše přiměřeně. Úmyslně neuvádím kolik čeho, protože to se liší oběd od oběda. Buďte kreativní.
No a jestli se všechno podaří (a mi se vždycky všechno, co vařím, podaří) pak to vypadá nějak takhle:

No a když náhodou ne, tak za stálého míchání podáváme psovi..
| RE: UHO stokrát jinak | inenaso | 16. 08. 2011 - 20:06 |
| valach-ostrawski | 16. 08. 2011 - 21:01 | |
| inenaso | 17. 08. 2011 - 06:45 | |
| RE: UHO stokrát jinak | lentilka®sdeluje.cz | 16. 08. 2011 - 21:48 |