Z víkendové udírny

5. září 2017 | 16.13 |

Klobásy od Krkovičky
Suroviny:
5 kg vepřového bůčku
1 kg libové hovězí
100 g soli
5-6 stroužků utřeného česneku
1 dkg mletého pepře
½ dkg mletého kmínu
3 g pragandy
3 g práškového cukru
1KL muškátového oříšku
sladkou a pálivou papriku

Postup:
Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme z dopředu namíchanou směsí koření, zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet. Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlí vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu). Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček, plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne a udíme cca 5-6 hodin na 70°C. 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Z víkendové udírny lentilka®sdeluje.cz 04. 10. 2017 - 06:26