Pokrok nezastavíš

29. duben 2015 | 10.38 |

Surovinová skladba špekáčku za první republiky:
50 % hovězí zadní maso z mladých kusů, 20 % "lepšího" vepřového výřezu, samozřejmě bez kůže a 30 % na kostičky nakrájeného špeku, česnek, sůl, pepř, někdy muškátový ořech + uzení.

Surovinová skladba dnešního špekáčku z Babišových Kosteleckých uzenin:
Vepřové maso 40%, vepřové sádlo 25%, hovězí maso 10%, pitná voda, vepřové kůže 5%, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátory, potravinářská vláknina, směs koření, extrakty koření, dextróza, antioxidant E300, zvýrazňovač chuti a vůně E621

Pokrok se holt zastavit nedá... 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář