Kvasnice

25. červenec 2022 | 22.11 |
blog › 
Kvasnice

Ingredience:

500 g brambor
60 g cukru
2 lžíce piva
voda

Jaký je tedy postup?

Brambory uvařte do měkka. Oloupejte, prolisujte a přidejte tolik vody, aby z nich byla hustá kaše. Do ní přimíchejte cukr rozpuštěný v malém množství vody – při jeho rozpouštění by měl vzniknout jakýsi cukrový sirup. Vše dejte na teplé místo. Během kynutí přidejte 2 lžíce piva a dobře zamíchejte. Nechte kynout dalších 24 hodin a kvasnice jsou hotové.


Pokud sice kvasnice doma máte, ale není jich mnoho, můžete použít tento recept na jejich rozmnožení:

Ingredience:

60 g cukru
60 g mouky
kvasnice, které máte k dispozici
500 g uvařených a prolisovaných brambor

Cukr, mouku a kvasnice promíchejte s bramborami. Směs natlačte do porcelánové nádoby, nechte 2 hodiny na teplém místě a pak uchovejte v temnu a chladnu. Používat je můžete až za 3 – 4 dny a to tak, že na jeden kilogram mouky stačí polévková lžíce domácích kvasnic. Z poslední lžíce kvasnic, která zbyde, si můžete vyrobit novou zásobu.

ZDROJ

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář