emté: Rozmarný Paroubek
Potřebuješ: králičí hřebet nebo kýtu, plátky anglické slaniny, rozmarýn, máslo, olej, uzený bůček, cibuli, česnek, suché bílé víno, petrželku, sůl, pepř.
Paroubka naporcuješ, osolíš, opepříš. Každou porci ovineš plátkem slaniny, kterou jsi předtím posypal rozmarýnem. Máslo a olej rozehřeješ v kastrolu a vložíš na ně porce masa. Přidáš drobně pokrájený bůček a cibuli. Porce pečeš z obou stran, přidáš česnek, víno a podliješ horkou vodou. Pomalu vaříš. Před podáváním maso vyndáš, výpek povaříš s trochou vody a touto šťávou maso přeliješ na talíři. Ozdobíš petrželkou.
Králikovi to pak sluší víc než venku v ohrádce.