Článek Švestkové knedlíky

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Švestkové knedlíky

25. 08. 2012 - 05:34

hospodynka: Švestky rozhodně vypal, slivovicu dobře prodáš, ještě na tom vyděláš. Odbyt můžu zajistit.

---
hospodynka.pise.cz

25. 08. 2012 - 05:35

valach-ostrawski: Co vstáváš v tuhle nekřesťanskou hodinu?

---
valach-ostrawski.pise.cz

25. 08. 2012 - 05:43

hospodynka: Divná noc. Ani muž nespí, ani soused. Asi nějaká tlaková porucha či co.

---
hospodynka.pise.cz

25. 08. 2012 - 08:26

davidhavel: ... šel jsem spát v půl čtvrté ráno a vzhůru jsem od již od sedmi

---
davidhavel.pise.cz

25. 08. 2012 - 11:11

valach-ostrawski: Jo, taky jsem se nad ránem vzbudil, leč na něco smysluplnějšího, než je psaní blogu, nejsou lidi..

---
valach-ostrawski.pise.cz

25. 08. 2012 - 07:01

inenaso: Můj Pepa když už švestky modraly mi vždycky přivezl třicet takových ještě nedozrálých, které natrhal na mezích a chtěl kedlíky. Vyloupla jsem pecku a namísto pecky dala lžičku cukru,aby se to dalo vůbec sníst i tak to bylo kyselé, ale miloval je. Proště byl knedlíkový. Bylo to fajn, nemusela jsem vymýšlet co vařit, ob den v sezoně knedlíky Jo a brambory na těsto strouhám na tom nejjemnějším struhadle.

---
inenaso.pise.cz

27. 08. 2012 - 03:29

hospodynka: Vrozená lenost mi velí brambory nestrouhat, ale mixovat, Akorát z nich potom musím slít přebytečnou vodu, víc se uvolňuje než při strouhání.

---
hospodynka.pise.cz

25. 08. 2012 - 08:30

davidhavel: Co se těsta týče, mám radši tvarohové. Bramborové mi přijde dobré tak akorát ke špenátu nebo zelí a masu, ne ke sladkému. To je jak šišky s mákem. S mákem mám rád nudle, ale ne "brambory". Ale co člověk to chuť a názor. Tak či onak chválím překonání odporu! Jo a peckovat nemusím, sem tam nějaký ten červík mi vůbec nevadí. Pak už jen zbývá zasypat moučkovým cukrem, řádně přelít rozpuštěným máslem a na to celé bílý jogurt. To je pak žraso Pokaždé si vzpomenu na jednu epizodu z Chalupářů

---
davidhavel.pise.cz

25. 08. 2012 - 11:14

valach-ostrawski: Každý podle své chuti. Já zas nerad tvarohové těsto, takže si ho nedělám.
No a červíky ze švestek fakt nemusím - takové švestky (vypeckované) můžou moji psíci.
Jinak to nebyl ani tak odpor, jako naočkovaný blok.

---
valach-ostrawski.pise.cz

25. 08. 2012 - 09:42

newold®blbne.cz: A kde je mák?
Švestky nezavařuju, nepovidluju. Vypeckuju a zmrazím! Na kynutý koláč v zimě jako když najdeš.

---
newold.blbne.cz

25. 08. 2012 - 11:21

valach-ostrawski: S mákem šišky, nikoli švestkové knedlíky. Čímž jsem chtěl říci, že vím, že se/si to někde sype/sypou i mákem a/nebo tvarohem. Já rád bramborové knedlíky jako takové, čili po zjištění, že to fakt není žádný problém, se budou dceři na jídelníčku objevovat nepatrně častěji.
Do mrazáku dávám tak maximálně maso, za zmrazení a uchování švestek ve zmrazeném stavu zaplatím na energiích tolik, že nemá smysl se tím zabývat. Ekonomicky se mi to prostě při aktuálních a výhledových cenách elektřiny naprosto nevyplatí, tudíž o této variantě jsem se ani nezmiňoval.

---
valach-ostrawski.pise.cz

25. 08. 2012 - 14:15

newold®blbne.cz: No jo. Ale nemůžeš srovnávat moji hrstku švestek s Tvými lány. Bych měla ten mrazák poloprázdnej, nebýt švestek a zeleniny.

---
newold.blbne.cz

25. 08. 2012 - 14:23

valach-ostrawski: Já bych mohl mít mrazák plný nějakého toho ovoce, ale nevyplatí se to. Já to nespotřebuju a ani nepotřebuju. Logiku má jedině maso a toho jsem letos moc nevyprodukoval, tak je mrazák odstavený. Pro krátkodobé použití mi stačí bohatě ten, co je součástí chladničky - tu a tam zmrzka, tu a tam zelenina a samozřejmě maso. Vypnout se nedá, protože je na jednom motoru.

---
valach-ostrawski.pise.cz

27. 08. 2012 - 03:28

hospodynka: Ne šišky s mákem, ale jedině šulánky s mákem

---
hospodynka.pise.cz

25. 08. 2012 - 14:04

amelie00: Máme rádi knedlíky - tvarohové, kynuté, bramborové...sypané čímkoliv - tvarohem, skořicí, Grankem...každý dle libosti. Střídáme jahodové, švestkové, meruňkové nebo jablečné knedlíky. Na to ulovím děti (a bráchu nebo maminku) vždycky.
Seš dobrej. Už ti to někdo řekl?

---
auticekjenicek.blogspot.com

25. 08. 2012 - 14:25

valach-ostrawski: Na to ulovíš i každého normálního chlapa. Ale Ty holt musíš mít něco extra.
Škoda, že Tě mám tak z ruky, klidně bych se nechal (u)lovit.

---
valach-ostrawski.pise.cz

25. 08. 2012 - 18:30

tales: No to jsou chutě, taky bych si dala Jiříkova babička dala švestko-br. knedlíky do pekáčku posypala mákem , máslo a zapéct
Ale to dlouho trvá a jak se vyndají z vody mají se jíst... kdo má čekat?
Jste šikulky!

---
tales.pise.cz

26. 08. 2012 - 11:32

modry*: tohle jídlo mam taky hodně rád, ale moje varinata by se ti zřejmě nelíbila Obyčejné kynuté těsto, švěstky, po uvaření zasypat velkou vrstvou máku a cukru a polít máslem (babička možná sádlem)... vždycky se udělala obrovská zadělávací mísa a jedlo se to 2 až 3 dny 3x denně

Tebou popisované se chystám ochutnat, ale záměr byl zajet si na ně přímo do Vizovic, kde jsou součástí snad nějaké soutěže - pokud to ještě existuje

Super, že se povedly na poprvé!

26. 08. 2012 - 12:11

valach-ostrawski: Já zase ty kynuté moc nemusím, tedy ne natolik, že bych si je nějak moc chtěl udělat sám - znám popisovanou variantu a nemám problém ji sníst, když se najde nějaká dobrá duše, co je ochotná ji udělat.

Ve Vizovicích, pokud vím, je dělají z tvarohového těsta jak popisoval David - babička mojí první lásky - dej jí Pámbu věčnou slávu, byla to úžasná paní - tomu říkala z přepalovaného těsta. Je to dobrá bašta, ale není to to pravé. Ty nejlepší, co dělávala moje skvělá babička jsou právě takové, jak bylo popsáno v článku. A jsou neuvěřitelně jednoduché - doporučuji.

---
valach-ostrawski.pise.cz

26. 08. 2012 - 12:42

modry*: aha, ja bral Vizovice za bramborové. to je škoda. jinak si zřejmě myslel ODpalovaného těsta (voda, olej, mouka, sůl povařit cca 2 min a po vychladnutí přidat celá vejce, pak asi ještě mouka, nevím z hlavy). Ty doporučuju jablkové... mňam

26. 08. 2012 - 12:53

valach-ostrawski: Jo, přesně. ODpalovaného - už je to víc jak čtvrt století.. Ty byly fajn.

---
valach-ostrawski.pise.cz