Zbytečny samec

2. červen 2012 | 17.30 |

Neni enem jeden, su tu tacy, či byli tu tacy tře. Dvaj z nich něchceli dupať - či su to ti - gajove, či jak se temu neskaj pravi, či su enem zhnili, to něvim a jak sem se jich opytal, tuž něpovjeděli. A z teho třetiho tež guvno je.

Ale chtěl sem, že se oto tu na vystavje, kera byla před tydněm v Hrabove, kupim novych zajicu a založim na rok novy chov, tuž sem tych dvuch zebral na venek do ohradki pro odsuděne a před paru dňami jedneho z nich jebnul. Něrobim to rad, bo jak vim, kereho zajica mam na taliřu, tuž sem z teho je taky jakysyk přešly. Něchuti mi to. Ale předfčerem bylo třa zrobiť kusek placu v chlaďaku, tak sem teho zajica zebral - a co ze starym? Tuž akurat uvařyť v hrncu, bo inač se to něbudě dať uhryznuť.

Na guvno mi polifka z kralika, tuž sem se rozhodnul, že ho "na smetaně" zrobim. Ale jak na to?

Zeptal sem se ankela Gugla. Ankel Gugel řekni ty, jak zajica zrobiti?

A Gugel mi pravi - tuž synku, naporcuj ho, dej soli a pepřu, strč ho do pekača na trochu oleja s cebulu a zeleninu pod sfičkovu, hodinu upeč, podlivej, nech se něspali. Potem vyndej maso a to co zbydě, zahustiš smetanu s trochu muky. Možeš přydať kusek blujona, jak budě třa.

No dobre, ale posluchej, Gugel, ja mam teho zajica stareho, budě tfrdy jak Rath, gdyž naňho přyšla URNA. Co mi na to poradiš?

Tuž na to ti synku něporadim ničeho. Mam tu enem furt dookola ty same recepisy. Je mi luto, poraď se sam, nebo se inač spytej.

Něchtělo mi se inač se pytať a chfilku sem špekuloval, jak se poradim. Se mi něsmějtě, šak sem su je neni žadna hospodyňa, ale hospodař a take vařeni neni robota pro hospodařa.  A myti nadobi už vubec ni. To, že se s tym hospodař bez problemu popasuje je vyhoda, či jak se neskaj pravi - bonus. Jasne? Frajer sem su je! A nadobi myje myčka, nebo cerka. Cely život sem měl třy baby v baraku - či sem su je chuj, abych ešče načini myl?

Zebral sem ty ingredyjence, kralika naporcoval na nohy, řbet a hrudni košiček. Řbet sem hodil do truby upecť enem tak na oleju a cebuli - dal bysem špeku, ale něbylo v chalupě - jasne, mam ešče jakesyk rezervy - a že budě na večeřu. Ale! Nohy budu "na smetaně"! Hrudni košiček je do mrazaku strčeny, budě na polifku.

Zebral sem ty nohy, osolil, opepřyl, osmahnul na oleju. V tlakaču! Maso zebral na bok, do oleja (sadlo by bylo lepši, ale něbylo) nasekanu cebulu hodil "do sklovata", na to jebnul mraženu zeleninovu směs "pod sfičkovu" a chvilečku orestoval. Na to potem ty štyry haksny, zaleť cyrka puldruhym litrem vody, ze dvje kostki blujonu do teho a hodinu dusyť v zavřenym tlakaču na mirnym ohňu minimalně - zajicovi byly už ze štyry roky.

Bo sem to robil předfčerem v nocy, něchal sem to do druheho dňa "naložene". Jak sem chtěl chtěl s teho mjeť obid, musel sem to rano odevřeť, maso zas zebrať na bok, mačku rozšlehať, zavařyť do teho kusek smetany a muky.. No ja, ale ja stary cyp sem se někupil smetanu. Myslel sem se, že ju mam doma, ale mysleť, znači guvno vjeděť. Naštěsti byl smetanovy jogurt. Smetana jak smetana - dej ho tam, pokazyť se to němože. Zrobil sem mačku, strčil tam ty haksny naspatek zehřať, a bylo.

Kurecpata, to byla taka fajna bašta, že ešče fčilek slintam jak Pavlovuf podvraťak, jak se na to spomnim. Až za ušama bystě se oblizovali, dybystě fčera do mně na obid zašli. A bo stě žaden něpřyšli, tuž dobře vam tak.

Fajny deň fšeckim.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Zbytečny samec inenaso 02. 06. 2012 - 20:01
RE: Zbytečny samec amelie00 02. 06. 2012 - 20:37
RE(2x): Zbytečny samec valach-ostrawski 02. 06. 2012 - 20:43
RE(3x): Zbytečny samec amelie00 02. 06. 2012 - 21:07
RE(4x): Zbytečny samec valach-ostrawski 02. 06. 2012 - 21:09
RE: Zbytečny samec hospodynka 03. 06. 2012 - 04:57
RE: Zbytečny samec skaut68-pise®vzpomina.cz 03. 06. 2012 - 12:06
RE(2x): Zbytečny samec valach-ostrawski 03. 06. 2012 - 12:20
RE(3x): Zbytečny samec skaut68-pise®vzpomina.cz 03. 06. 2012 - 14:16
RE(4x): Zbytečny samec dennapicu 03. 06. 2012 - 23:58
RE(5x): Zbytečny samec skaut68-pise®vzpomina.cz 23. 06. 2012 - 11:58
RE(6x): Zbytečny samec valach-ostrawski 23. 06. 2012 - 11:59