Komentář, na který odpovídáte

22. 12. 2011 - 23:56
 

apok@lypsÍk: Andaluský pes dle Carlose Saury (Španělsko)
Tato pochoutka pochází ze Španělska. Jakkoli její příprava je složitější a časově náročná, konečný výsledek je tak lahodný, že jistě nebudete litovat času ani námahy. Používá se na ni zadní maso psa z větších pasteveckých plemen, ze kterého po vykostění připravíme čtyři na palec silné dogsteaky.

1 kg psího zadního vykostěného, 2 baklažány, 120 g šunky, 3 malá rajčata, 4 velká rajčata, 120 g drobné celozrnné rýže, 2 cibule, osminka másla, olej (pokud možno panenský olivový), pepř, sůl.

Dogsteaky jemně naklepeme, po obou stranách potřeme olejem a necháme v chladu přes noc prokřehnout. Dva baklažány omyjeme, podélně rozkrojíme na půlky, měkký vnitřek z větší části vydlabeme, naplníme drobně nakrájenou šunkou, poklademe vločkami másla a upečeme. Tři omytá a na kousky nakrájená rajčata podusíme na drobně nakrájené, na másle osmažené cibuli a prolisujeme. Ze čtyř velkých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou. Rýži podusíme ve vodě bez soli a naplníme jí rajčata ještě za tepla.

Samotná příprava dogsteaků je královsky jednoduchá. Psinu vložíme na rozehřátý gril, opečeme po obou stranách (při pečení pozorně zachytáváme odkapávající psí tuk), teprve potom osolíme, opepříme nahrubo drceným pepřem a klademe nejlépe na dřevěné speciální talíře. Obložíme pečenými baklažány a plněnými rajčaty. Podlijeme dušenými rajčaty smíchanými se šťávou zachycenou při grilování (můžeme navíc zjemnit kouskem másla).

Vaše odpověď

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Baskervil