ajina: Ahoj. dřív se dělaly hodně zasmažené polévky. Jednu po babičce mám ve své Ajině kuchařce.
http://www.ajina-kucharka.wz.cz/polevky/polevka-houbova_drobky.htm
valach ostravski: Díky, testnu.Bábi tomu říkala "polifka ze zasmažku a s kapanku". Já to snad opravdu dám dohromady.
eveli17: U nás se kmínová polévka dělala následovně: do jíšky se nasypal kmín a nechal se popraskat, pak ještě mletá červená paprika, ale pouze krátce, aby nezhořkla. Dolilo se vodou, nechalo projít varem a pak se do polévky zamíchalo rozkvedlané vajíčko. Podáváme s osmahnutými kostičkami chleba.
emté: Moje babička vařívala polévku tak, že usmažila jíšku ze sádla a hladké mouky. Když byla jíška hotová, zamíchala do ní vajíčko/a a kmín. Udělaly se takové žmolky a cucky. Pak to vmíchala do zeleninového vývaru, kde samozřejmě nemohla chybět cibule. Polévka nebyla ani hustá ani řídká, byla výborná. Probudil jsi ve mně vzpomínky na mou skvělou babičku a taky na dávno zapomenutý recept. Děkuji...
jiří bureš: Nějak to tady řeže odkazy: http://recepty.jiribures.cz/polevky/kminova-polevka-se-zeleninovymi-kraplickami/
martin*: Recept mé babičky, zrovna dnes jsem si jej dělal. Do suchého hrnce, nebo hlubší pánve dáme opražit kmín( pražením uvolní více vonných silic),až začne jemně prasjat vhodíme kousek másla, nebo sádla. Přisypeme hladkou mouku( na jednu porci cca 2-3lžíce. U.Pražíme tuto jíšku až do chvíle, kdy začne hnědnout. Pak přilijeme vlažnou vodu a rychle mícháme až se udělá hladká řídká kaše. Podle chuti můžeme doředit. Chvíli povaříme , případně dosolíme. A máme hotovo. Jíst můžeme z kastrůlku, nebo z talíře. Já ji jako dítě měl nejraději z babiččina kastrůlku.