Pošmákněte si taky

7. duben 2008 | 09.18 |

Dostal jsem před nějakým časem pár receptů od vzácné čitatelky, která si tady říká Emté a rád bych se s Vámi o ně podělil. Že prý takhle si baští u nich doma. Nijak jsem to neupravoval, je to psáno tak, jak mi to poslala. A je to bašta, stejně jako byl skvělý ten čokoládový likér od jejího chotě, který jsem tady dával před vánocemi.
Tak dobrou chuť a nechte si čvachtat... (Mezi námi, jenom to čtu a slintám jak Pavlovovi psi...)

Nejúžasnější jogurtové řízky

Ingredience: 8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti

Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její "suchost" nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po "jogurtové" úpravě šťavnaté, výborné, můj konzervativní manžel jen slintal.


Kuřecí závitky s nivou

Ingredience: 500 g kuřecích prsíček, niva, šunka, šlehačka, pepř, sůl, kousek másla na vymazání formy

Postup přípravy: Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky nakrájenou nivu a zatočíme do roládky. Roládky vložíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme šlehačkou a poklademe kouskem nakrájeného másla. Pečeme cca 30 minut, dokud se nevytvoří kůrčička.
Podáváme s rýží nebo brambory.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Pošmákněte si taky káča 07. 04. 2008 - 18:22
RE: Pošmákněte si taky amelie00 24. 11. 2012 - 21:12
RE(2x): Pošmákněte si taky valach-ostrawski 24. 11. 2012 - 21:14