"Rajská"

28. březen 2012 | 11.30 |

Jednoduchá "rajská" omáčka pro mamčinu dietu vypadá následovně:

Dvě lžíce polohrubé mouky (subjektivně se mi jeví žitná jako lepší) osmahnu na suché pánvi, zaleju vodou - přiměřeně, asi tři-čtyři decky, přivedu k varu a rozmíchám hrudky. Co zůstane, přecedím. Do rozvařené mouky vrazím plechovku rajského protlaku - 140 g, přivedu k varu a na mírném ohni za občasného míchání vařím asi 20 minut - to kvůli provaření mouky. Množství hotové omáčky se snažím udržet na asi čtyřech deci - prostě pokud je to málo, doliju vroucí vodou a vařím dál. Dochutit lze bazalkou, ale není to nezbytné. Nepřisoluju, nekořením, neb toto není dovoleno.

Výsledný produkt je kupodivu jedlý a dost dobrý.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: "Rajská" hospodynka 28. 03. 2012 - 12:11
RE(2x): "Rajská" valach-ostrawski 28. 03. 2012 - 17:28
RE(3x): "Rajská" lentilka®sdeluje.cz 28. 03. 2012 - 21:36
RE(4x): "Rajská" valach-ostrawski 28. 03. 2012 - 21:50
RE(5x): "Rajská" apok@lypsÍk 28. 03. 2012 - 21:58
RE(6x): "Rajská" valach-ostrawski 28. 03. 2012 - 21:59
RE(5x): "Rajská" amelie00 31. 03. 2012 - 20:40
RE: "Rajská" tales 28. 03. 2012 - 20:22
RE(2x): "Rajská" lentilka®sdeluje.cz 28. 03. 2012 - 21:36
RE(3x): "Rajská" hospodynka 30. 03. 2012 - 11:45