Jednoduchá "rajská" omáčka pro mamčinu dietu vypadá následovně:
Dvě lžíce polohrubé mouky (subjektivně se mi jeví žitná jako lepší) osmahnu na suché pánvi, zaleju vodou - přiměřeně, asi tři-čtyři decky, přivedu k varu a rozmíchám hrudky. Co zůstane, přecedím. Do rozvařené mouky vrazím plechovku rajského protlaku - 140 g, přivedu k varu a na mírném ohni za občasného míchání vařím asi 20 minut - to kvůli provaření mouky. Množství hotové omáčky se snažím udržet na asi čtyřech deci - prostě pokud je to málo, doliju vroucí vodou a vařím dál. Dochutit lze bazalkou, ale není to nezbytné. Nepřisoluju, nekořením, neb toto není dovoleno.
Výsledný produkt je kupodivu jedlý a dost dobrý.
| RE: "Rajská" | hospodynka | 28. 03. 2012 - 12:11 |
| valach-ostrawski | 28. 03. 2012 - 17:28 | |
| lentilka®sdeluje.cz | 28. 03. 2012 - 21:36 | |
| valach-ostrawski | 28. 03. 2012 - 21:50 | |
| apok@lypsÍk | 28. 03. 2012 - 21:58 | |
| valach-ostrawski | 28. 03. 2012 - 21:59 | |
| amelie00 | 31. 03. 2012 - 20:40 | |
| RE: "Rajská" | tales | 28. 03. 2012 - 20:22 |
| lentilka®sdeluje.cz | 28. 03. 2012 - 21:36 | |
| hospodynka | 30. 03. 2012 - 11:45 |