Ne, skutečně nepůjde o návod na pervitin, ten si najděte jinde. Protože občas má člověk chutě, vrhli jsme se s dcerkou na pečení perníku podruhé. Odstranil jsem záležitosti, které jsem zmiňoval v minulém článku, tedy dal jsem méně mouky a přidal na to množství jeden celý kypřící prášek. A výsledek se dostavil. Jestli posledně byl perníček jen velmi dobrý, tak tentokrát je naprosto výborný. Kolečka jsou načechraná, samá chuť. Prostě jsem kluk šikovnej!
Taky jsme ale nechali těsto tři dny ležet, ovšem nemyslím, že by to výsledek ovlivnilo nějak výrazně. Prostě nebyl čas na pečení, tak jsme to nechali v chladničce déle, než jsme s dcerkou původně plánovali. Srovnejte si to - kdo chcete - s fotkami z posledně.
P.S. Ty tři tmavé perníky jsou takové proto, že je dcerka potřela rozšlehaným vajíčkem už PŘED pečením, ty světlejší jen PO pečení. Myslím, že zůstaneme u té druhé varianty
P.P.S. Teď se chystám zpracovat úrodu rybízu, klasiky uvařím marmeládu, ale mám z webu nějaké tipy na "čaj" z rybízu a "rybíz á la brusinky", tak možná trochu zaexperimentuju. No přece to nevyhodím??
RE: Perník podruhé | lentilka®sdeluje.cz | 11. 07. 2011 - 19:57 |
![]() |
valach-ostrawski | 11. 07. 2011 - 22:31 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 12. 07. 2011 - 05:13 |
![]() |
valach-ostrawski | 12. 07. 2011 - 05:48 |
![]() |
lentilka®sdeluje.cz | 12. 07. 2011 - 08:25 |
![]() |
valach-ostrawski | 12. 07. 2011 - 13:21 |